Rubriky
Zastupitelstvo

Zápis ze 7. zasedání zastupitelstva – 17.4.2023

Zasedání zastupitelstva se konalo dne 17.4.2023 v zasedací místnosti Obecního úřadu. Přítomno bylo 10 zastupitelů, Libor Průdek byl omluven.

Na pořadu dne bylo celkem pět bodů, které se týkaly různých záležitostí v obci.

V prvním bodě zastupitelé projednávali zprávu hodnotící komise na akci Oprava střechy  ZŠ a MŠ Borek. Byly předloženy tři nabídky, z nichž cenově nejvýhodnější byla nabídka od Pavla Bícy ve výši 2.560.930 Kč bez DPH. Zastupitelstvo tuto nabídku schválilo.

Druhý bod se týkal prodeje obecního pozemku o rozloze 15 m2 za cenu 2000 Kč/m2. Jedná se o část pozemku u trafostanice pod novými viladomy. Zastupitelstvo schválilo prodej tohoto pozemku.

Třetí bod se týkal poskytnutí podpory ze státního fondu životního prostředí ve výši 248.000 Kč, tj. 50% z celkové investované částky, za vysázené stromy v rámci revitalizace ul. Družstevní a pod Vodárnou. Zastupitelstvo tento bod schválilo.

Čtvrtý bod se týkal schválení vyřazení majetku obce, konkrétně územního plánu z roku 2000 a změn územního plánu z let 2005 a 2011. Tyto plány byly nahrazeny novými plány a bylo potřeba je z majetku vyřadit. Dále byl vyřazen nepoužívaný software a počítač s monitorem pro Czech Point z roku 2009.

Posledním bodem na pořadu byla žádost o finanční podporu pro organizaci Zdravotní klaun ve výši 5000 Kč. Tuto žádost zastupitelstvo schválilo.

V rámci bodu různé zastupitelé diskutovali o zaparkovaném obytném autě na parkovišti u koupaliště. Panem starostou bylo řečeno, že samozvaní obyvatelé parkoviště by se měli odstěhovat ještě tento měsíc.
Byl projednán plán pro kulturní a společenské akce, které jsou naplánované do konce roku. Ke zveřejnění dojde během několika dnů.
Rozpočet obce pro tento tok vypadá vzhledem k situaci s cenami energií dobře. Počítáno bylo s vyššími náklady a tak to vypadá, že by nějaká koruna zbyla. Pokud vše půjde dobře, dojde díky tomu k rekonstrukci zázemí pro kuchařky ve škole.

Zastupitelé se domluvili na dalším setkání, a to v neděli 24.4. kdy se uklízí Borek. Budeme rádi, pokud se přidáte!

Příští zastupitelstvo 22.5.2023

Ještě jste se nepřihlásili k odběru novinek?

Po přihlášení Vám budeme na e-mail zasílat nové příspěvky a aktuality z obce Borek.