Rubriky
Zastupitelstvo

Ustavující zasedání nově zvolených zastupitelů

Dne 24.10. proběhlo na obecním úřadě od 19 hodin ustavující zasedání nově zvolených zastupitelů. Z 11 zastupitelů bylo přítomných 10. Omluvena byla Lada Trajerová, která byla na předem plánované služební cestě mimo ČR. Jako zapisovatel byla pověřena přítomná paní účetní obce Borek, Eva Souhradová. Z řad veřejnosti se nikdo na nás podívat nepřišel.

Jednání zahájil, jak praví tradice, nejstarší člen zastupitelstva Václav Fučík. Po složení slibu a předání nově zvoleným zastupitelům osvědčení o zvolení členem/členkou zastupitelstva obce, došlo k veřejné volbě starosty a místostarosty.

Na post starosty byl navržen Václavem Fučíkem Jaroslav Novák a na post místostarosty byl navržen Jaroslavem Novákem Martin Horejš. Oba kandidáti svou funkci obhájili a nutno říci, že k tomu měli i dostatečný mandát od voličů. Pro jejich zvolení se tak spravedlivě vyjádřili všichni přítomní zastupitelé. Po tomto usnesení už převzal jednání zasedání nově zvolený starosta.

Následovalo tradiční rozdělení výborů, které jsme si v rámci volebních stran potvrdili před zasedáním zastupitelů. Volba předsedů tak proběhla podle plánu a jednomyslně.

Kontrolní výbor – Josef Klečka
Finanční výbor – Lada Trajerová
Výbor pro výstavbu a územní plánování – Petr Mika
Školský výbor – Lucie Novotná
Výbor pro životní prostředí – Libor Průdek
Sociální výbor – Václav Fučík
Výbor pro sport – Martin Leština
Kulturní výbor – Jaromír Bíca
Výbor pro informatiku a propagaci obce – Zbyněk Čermák

Odměny neuvolněným zastupitelům zůstali stejné, jako v předchozím období. Místostarosta 15000 Kč/měsíc a za předsednictví ve výboru 2500 Kč/měsíc pro neuvolněného zastupitele.

Na závěr jednání starosta poděkoval za důvěru, zastupitelé nahlásili pár nefunkčních lamp v obci a probrali jsme současnou situaci na borecké škole.

Příští zastupitelstvo je naplánováno na 7.11.2022.

PS: V článcích nebudu zastupitele zmiňovat dosaženými akademickými tituly. Věřím, že mi bude odpuštěno. U některých zastupitelů by to bylo i značně zdlouhavé 🙂

 

Ještě jste se nepřihlásili k odběru novinek?

Po přihlášení Vám budeme na e-mail zasílat nové příspěvky a aktuality z obce Borek.